Salkové košíčky

Salkové košíčky - obrázek

Ingredience


Čokoláda hořká 200 g
Máslo čerstvé 150 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Salko karamel 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tuk Hera jedlý 100 g
Tuk ztužený 100 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.
  2. Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.
  3. Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.
  4. Těstem poté plníme formičky na košíčky tak, aby uprostřed každého košíčku vznikl důlek. Propícháme vidličkou, zatížíme fazolemi a pečeme 5-10 minut na 200 °C. Necháme zchládnout.
  5. Heru vyšleháme se Salkem na krém a ten pak cukrářským sáčkem zdobíme na košíčky.
  6. Na vodní lázni rozpustíme tuk a čokoládu (podle chuti můžeme přidat cukr) a do této polevy namáčíme košíčky.
  7. Můžeme ještě ozdobit různými cukrářskými zdobítky.