Salkové košíčky
Ingredience
Čokoláda hořká |
200 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Salko karamel |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk Hera jedlý |
100 g |
Tuk ztužený |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.
- Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.
- Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.
- Těstem poté plníme formičky na košíčky tak, aby uprostřed každého košíčku vznikl důlek. Propícháme vidličkou, zatížíme fazolemi a pečeme 5-10 minut na 200 °C. Necháme zchládnout.
- Heru vyšleháme se Salkem na krém a ten pak cukrářským sáčkem zdobíme na košíčky.
- Na vodní lázni rozpustíme tuk a čokoládu (podle chuti můžeme přidat cukr) a do této polevy namáčíme košíčky.
- Můžeme ještě ozdobit různými cukrářskými zdobítky.