Salát s pečenou šunkou
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
2 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olivy zelené |
1 hrst |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata Cherry |
200 g |
Rukola |
1 hrst |
Sůl mořská |
0.25 kávová lžička |
Šunka schwarzwaldská |
100 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe plátky schwarzwaldské šunky, přikryjeme pečicím papírem, zatížíme plechem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme 10 minut.
- Rukolu, okurky, rajčata a papriky omyjeme a necháme okapat. Oloupané okurky podélně rozpůlíme, vydlabeme semínka a okurky nakrájíme na silnější plátky. Rajčátka nakrájíme na měsíčky, papriky bez semínek nakrájíme na kostičky, olivy rozpůlíme. Všechnu připravenou zeleninu dáme do mísy, osolíme, opepříme, vmícháme opranou a okapanou rukolu. Salát zakapeme olejem a dobře promícháme.
- Vychladlou šunku rozlámeme, položíme na salát a ozdobíme hoblinami sýra.