Salát s pečenou šunkou

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Okurka salátová 2 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Olivy zelené 1 hrst
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata Cherry 200 g
Rukola 1 hrst
Sůl mořská 0.25 kávová lžička
Šunka schwarzwaldská 100 g
Sýr Parmezán 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe plátky schwarzwaldské šunky, přikryjeme pečicím papírem, zatížíme plechem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme 10 minut.
  2. Rukolu, okurky, rajčata a papriky omyjeme a necháme okapat. Oloupané okurky podélně rozpůlíme, vydlabeme semínka a okurky nakrájíme na silnější plátky. Rajčátka nakrájíme na měsíčky, papriky bez semínek nakrájíme na kostičky, olivy rozpůlíme. Všechnu připravenou zeleninu dáme do mísy, osolíme, opepříme, vmícháme opranou a okapanou rukolu. Salát zakapeme olejem a dobře promícháme.
  3. Vychladlou šunku rozlámeme, položíme na salát a ozdobíme hoblinami sýra.