Hamburger s rajčatovo-avokádovým dipem
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Grilovací koření |
1 kávová lžička |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Jogurt bílý |
150 ml |
Koriandr čerstvý |
1 hrst |
Majonéza |
150 ml |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rajčata |
1 ks |
Rajčata Cherry |
100 g |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso smícháme s vejcem a grilovacím kořením a připravíme 4 masové placky, které ugrilujeme nebo opečeme na pánvi.
- Ledový salát rozebereme na listy, rajče nakrájíme na kolečka.
- Housky přepůlíme a opečeme vnitřní stranou na grilu či pánvi.
- Avokádo nakrájíme na kousky nebo rozmixujeme. Smícháme s jogurtem a majonézou, najemno nakrájenými rajčátky a chilli papričkou.
- Přidáme nasekanou petrželku a koriand, sůl, pepř, citronovou šťávu a olej. Vše pořádně promícháme.
- Spodní část housky pomažeme dipem, na to dáme maso, pak kolečka rajčat, ledový salát a přiklopíme horní částí housky. Podáváme.