Hamburger s rajčatovo-avokádovým dipem

Hamburger s rajčatovo-avokádovým dipem - obrázek

Ingredience


Avokádo 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Citrony 1 ks
Grilovací koření 1 kávová lžička
Hovězí maso mleté 500 g
Jogurt bílý 150 ml
Koriandr čerstvý 1 hrst
Majonéza 150 ml
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 hrst
Rajčata 1 ks
Rajčata Cherry 100 g
Salát ledový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso smícháme s vejcem a grilovacím kořením a připravíme 4 masové placky, které ugrilujeme nebo opečeme na pánvi.
  2. Ledový salát rozebereme na listy, rajče nakrájíme na kolečka.
  3. Housky přepůlíme a opečeme vnitřní stranou na grilu či pánvi.
  4. Avokádo nakrájíme na kousky nebo rozmixujeme. Smícháme s jogurtem a majonézou, najemno nakrájenými rajčátky a chilli papričkou.
  5. Přidáme nasekanou petrželku a koriand, sůl, pepř, citronovou šťávu a olej. Vše pořádně promícháme.
  6. Spodní část housky pomažeme dipem, na to dáme maso, pak kolečka rajčat, ledový salát a přiklopíme horní částí housky. Podáváme.