Salát z červeného zelí s křenem

Ingredience


Cibule 10 g
Křen 10 g
Ocet kvasný lihový 1.5 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Stolní sladidlo Sladký polibek 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 300 ml
Zelí hlávkové červené 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné červené zelí nakrouháme na nudličky, v kastrolu zalijeme vodou, osolíme, přidáme trochu octa a krátce povaříme.
  2. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, křen najemno nastrouháme a obojí přidáme k vychladlému zelí.
  3. Z oleje, lžíce octa, sladidla, soli a pepře umícháme zálivku, kterou salát přelijeme.