Salát z červeného zelí s křenem
Ingredience
Cibule |
10 g |
Křen |
10 g |
Ocet kvasný lihový |
1.5 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
300 ml |
Zelí hlávkové červené |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Očištěné červené zelí nakrouháme na nudličky, v kastrolu zalijeme vodou, osolíme, přidáme trochu octa a krátce povaříme.
- Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, křen najemno nastrouháme a obojí přidáme k vychladlému zelí.
- Z oleje, lžíce octa, sladidla, soli a pepře umícháme zálivku, kterou salát přelijeme.