Zapečený camembert v lilku

Ingredience


Lilek 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
President Camembert linea 250 g
Prosciutto sušené 8 plátek
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Tymián čerstvý 0.5 polévková lžíce
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Jablka 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 2 hrst
Pepř černý mletý 2 špetka
Rukola 1 hrst
Salát Polníček 1 hrst
Sýr Parmezán 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilek omyjeme a podélně nakrájíme na 8 tenkých plátků. Plátky osolíme a necháme na ubrousku pustit šťávu, poté opláchneme a dobře osušíme. Lilek na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme dozlatova. K lilku při opékání přidáme lístky tymiánu.
  2. Sýr nakrájíme na 8 stejných kousků, zabalíme do plátku lilku a šunky. Utvořené rolády vložíme do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a pod grilem zprudka zapečeme, až je šunka zlatohnědá.
  3. V mezičase připravíme salát. Jablko omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Jablko nakrájíme na užší měsíčky, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Vlašské ořechy vyloupeme a na suché pánvi lehce opražíme. Rukolu a polníček opláchneme a necháme okapat. Vše přidáme k jablku, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  4. Salát rozdělíme na talíře, poklademe zapečenými závitky a zdobíme hoblinkami sýra.