Zapečený camembert v lilku
Ingredience
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
President Camembert linea |
250 g |
Prosciutto sušené |
8 plátek |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jablka |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
2 hrst |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rukola |
1 hrst |
Salát Polníček |
1 hrst |
Sýr Parmezán |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Lilek omyjeme a podélně nakrájíme na 8 tenkých plátků. Plátky osolíme a necháme na ubrousku pustit šťávu, poté opláchneme a dobře osušíme. Lilek na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme dozlatova. K lilku při opékání přidáme lístky tymiánu.
- Sýr nakrájíme na 8 stejných kousků, zabalíme do plátku lilku a šunky. Utvořené rolády vložíme do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a pod grilem zprudka zapečeme, až je šunka zlatohnědá.
- V mezičase připravíme salát. Jablko omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Jablko nakrájíme na užší měsíčky, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Vlašské ořechy vyloupeme a na suché pánvi lehce opražíme. Rukolu a polníček opláchneme a necháme okapat. Vše přidáme k jablku, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- Salát rozdělíme na talíře, poklademe zapečenými závitky a zdobíme hoblinkami sýra.