Gratinovaná dýně s ementálem

Ingredience


Dýně 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 200 g
Česnek 4 stroužek
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 400 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 hrst
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, nejlépe lžící a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.
  2. Oloupaný česnek rozmačkáme, sýr nastrouháme nahrubo.
  3. V kastrolu asi 7 minut vaříme smetanu s česnekem a polovinou tymiánu.
  4. Dýni narovnáme do zapékací mísy, přelijeme přes síto krémem, posypeme zbylými lístky tymiánu a ustrouhaným sýrem. V troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.