Gratinovaná dýně s ementálem
Ingredience
Dýně |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
Česnek |
4 stroužek |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 hrst |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, nejlépe lžící a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.
- Oloupaný česnek rozmačkáme, sýr nastrouháme nahrubo.
- V kastrolu asi 7 minut vaříme smetanu s česnekem a polovinou tymiánu.
- Dýni narovnáme do zapékací mísy, přelijeme přes síto krémem, posypeme zbylými lístky tymiánu a ustrouhaným sýrem. V troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.