Opečení pstruzi s fenyklovým salátem

Ingredience


Cukr krystal 2 polévková lžíce
Hrozinky 1 hrst
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pstruh 1 ks
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Máta 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 1 ks
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Sůl bylinková 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve víně namočíme rozinky. Filety ze pstruha opláchneme a osušíme. Opláchnutou a osušenou petrželovou nať drobně posekáme.
  2. Filety ze pstruha nakrájíme po šířce na proužky 2,5 cm, ochutíme solí a pepřem. Na rozpáleném oleji osmažíme nejprve 2 minuty kůži dolů, další 2 minuty obráceně. Opečené kousky ryby přeložíme na talíř a ve výpeku necháme zkaramelizovat cukr. Zakapeme octem, přidáme rozinky i s vínem, v kterém byly naložené a za stálého míchání necháme odvařit alkohol. Když omáčka vychladne, vmícháme petrželovou nať a lžíci drobně posekané natě z fenyklu.
  3. Na salát očistíme fenykl, odřízneme dřevité části, fenykl rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou.
  4. Oloupaný pomeranč rozdělíme na měsíčky, mátu hrubě posekáme a přimícháme k fenyklu.
  5. Salát narovnáme na talíře, na něj položíme kousky ryby a přelijeme vychladlou omáčkou.