Marinovaný losos s dresinkem
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
45 g |
Losos - filety |
300 g |
Pažitka |
1 balení |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl mořská |
40 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Chléb celozrnný pšenično-žitný |
400 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce promícháme nahrubo umletý pepř, hrubozrnnou sůl, cukr a jemně nastrouhanou kůru z pečlivě omytého citronu.
- Na stůl rozprostřeme velký kus potravinářské fólie a nasype na ni polovinu připravené marinády, kterou rovnoměrně rozprostřeme a na ni položíme filety z lososa, bez kůže. Filety posypeme rovnoměrně zbylou směsí, lososa do fólie pečlivě zabalíme a necháme v lednici 24 hodin marinovat.
- Marinované filety opláchneme, osušíme a obalíme v drobně posekané pažitce. Filety poté nakrájíme na co nejtenčí plátky.
- Na dresink promícháme všechny suroviny.
- Chleba nakrájíme a každý krajíc z obou stran opečeme na rozpáleném oleji.
- Na krajíc položíme plátky lososa, navrch dáme trochu dresinku a zakapeme olejem.