Marinovaný losos s dresinkem

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Cukr třtinový 45 g
Losos - filety 300 g
Pažitka 1 balení
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl mořská 40 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Chléb celozrnný pšenično-žitný 400 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce promícháme nahrubo umletý pepř, hrubozrnnou sůl, cukr a jemně nastrouhanou kůru z pečlivě omytého citronu.
  2. Na stůl rozprostřeme velký kus potravinářské fólie a nasype na ni polovinu připravené marinády, kterou rovnoměrně rozprostřeme a na ni položíme filety z lososa, bez kůže. Filety posypeme rovnoměrně zbylou směsí, lososa do fólie pečlivě zabalíme a necháme v lednici 24 hodin marinovat.
  3. Marinované filety opláchneme, osušíme a obalíme v drobně posekané pažitce. Filety poté nakrájíme na co nejtenčí plátky.
  4. Na dresink promícháme všechny suroviny.
  5. Chleba nakrájíme a každý krajíc z obou stran opečeme na rozpáleném oleji.
  6. Na krajíc položíme plátky lososa, navrch dáme trochu dresinku a zakapeme olejem.