Rajčata s Lučinou a šunkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Olej slunečnicový |
0.5 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
2 špetka |
Šunka uzená |
100 g |
Lučina |
160 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- 4 větší masitá rajčata omyjeme, osušíme a rozkrojíme na poloviny. Dužinu vydlabeme a propasírujeme do misky, tak se zbavíme semínek. Přidáme k nim čerstvou Lučinu, najemno nastrouhanou šunku, prolisovaný stroužek česneku, omytou, nadrobno pokrájenou petrželku kudrnku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a krémem naplníme vydlabaná rajčata. Vložíme je do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli olejem a pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 15-20 minut.
- Zapečená rajčata podáváme teplá.