Rajčata s Lučinou a šunkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Olej slunečnicový 0.5 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl 2 špetka
Šunka uzená 100 g
Lučina 160 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 4 větší masitá rajčata omyjeme, osušíme a rozkrojíme na poloviny. Dužinu vydlabeme a propasírujeme do misky, tak se zbavíme semínek. Přidáme k nim čerstvou Lučinu, najemno nastrouhanou šunku, prolisovaný stroužek česneku, omytou, nadrobno pokrájenou petrželku kudrnku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a krémem naplníme vydlabaná rajčata. Vložíme je do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli olejem a pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 15-20 minut.
  2. Zapečená rajčata podáváme teplá.