Hlívové lečo

Ingredience


Cibule 2 ks
Cukr třtinový 2 špetka
Hlíva ústřičná 200 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Paprika bílá 150 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 160 g
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou nakrájíme na proužky. Omytá zralá rajčata nakrájíme na osminky, masité papriky zbavené semínek nakrájíme na proužky. Oloupané cibule pokrájíme nadrobno.
  2. V pánvi na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní hlívu a smažíme společně. Jakmile směs začne zlátnout, hlívu ochutíme kmínem, pepřem a solí. Přidáme papriky a pod poklicí je podusíme. Přibližně po 7-10 minutách přidáme pokrájená rajčata, vše promícháme a dusíme ještě 5-7 minut.
  3. Lečo s hlívou podle chuti dosolíme a můžeme ho i přisladit 1-2 špetkami hnědého cukru.