Hlívové lečo
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cukr třtinový |
2 špetka |
Hlíva ústřičná |
200 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Paprika bílá |
150 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
160 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou nakrájíme na proužky. Omytá zralá rajčata nakrájíme na osminky, masité papriky zbavené semínek nakrájíme na proužky. Oloupané cibule pokrájíme nadrobno.
- V pánvi na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní hlívu a smažíme společně. Jakmile směs začne zlátnout, hlívu ochutíme kmínem, pepřem a solí. Přidáme papriky a pod poklicí je podusíme. Přibližně po 7-10 minutách přidáme pokrájená rajčata, vše promícháme a dusíme ještě 5-7 minut.
- Lečo s hlívou podle chuti dosolíme a můžeme ho i přisladit 1-2 špetkami hnědého cukru.