Pstruh obalovaný v pivním těstíčku

Ingredience


Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej rostlinný 200 ml
Petržel - nať 1 hrst
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 200 ml
Pstruh 1 kg
Salát Polníček 1 hrst
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety ze pstruha opláchneme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Petrželku drobně posekáme, polníček opláchneme a necháme okapat, citron omyjeme a rozkrájíme na klínky.
  2. Ze zbylé hladké mouky, rozšlehaných vajec a piva umícháme, nejlépe vidličkou, těstíčko. Do něj vmícháme petrželku a citronovou šťávu.
  3. V hotovém těstíčku namáčíme pstruha a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova.
  4. Pstruha podáváme s klínky citronu a polníčkem.