Pstruh obalovaný v pivním těstíčku
Ingredience
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Petržel - nať |
1 hrst |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml |
Pstruh |
1 kg |
Salát Polníček |
1 hrst |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety ze pstruha opláchneme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Petrželku drobně posekáme, polníček opláchneme a necháme okapat, citron omyjeme a rozkrájíme na klínky.
- Ze zbylé hladké mouky, rozšlehaných vajec a piva umícháme, nejlépe vidličkou, těstíčko. Do něj vmícháme petrželku a citronovou šťávu.
- V hotovém těstíčku namáčíme pstruha a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova.
- Pstruha podáváme s klínky citronu a polníčkem.