Pstruh na cibuli a paprice
Ingredience
Cibule |
150 g |
Majoránka |
0.25 kávová lžička |
Ocet jablečný |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Pstruh |
400 g |
Sůl česneková |
0.5 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
70 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Filety ze pstruha opláchneme a osušíme.
- Na polovině rozpáleného oleje na pánvi smažíme cibuli a papriky do zlatava.
- Poté zeleninu shrneme ke straně pánve, přilijeme zbylý olej a vložíme pstruha. Pstruha poklademe usmaženou zeleninou a smažíme asi 5 minut. Zeleninu z ryby shrneme, rybu obrátíme, posypeme solí a majoránkou. Přilijeme vývar a ocet a dusíme, až se vývar mírně zredukuje.