Pstruh na cibuli a paprice

Ingredience


Cibule 150 g
Majoránka 0.25 kávová lžička
Ocet jablečný 1 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Pstruh 400 g
Sůl česneková 0.5 kávová lžička
Vývar zeleninový 70 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Filety ze pstruha opláchneme a osušíme.
  2. Na polovině rozpáleného oleje na pánvi smažíme cibuli a papriky do zlatava.
  3. Poté zeleninu shrneme ke straně pánve, přilijeme zbylý olej a vložíme pstruha. Pstruha poklademe usmaženou zeleninou a smažíme asi 5 minut. Zeleninu z ryby shrneme, rybu obrátíme, posypeme solí a majoránkou. Přilijeme vývar a ocet a dusíme, až se vývar mírně zredukuje.