Špagety alla puttanesca

Ingredience


Ančovičky konzervované 10 ks
Bazalka 1 hrst
Česnek 3 stroužek
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olivy černé 140 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 450 g
Špagety, Makarony 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 1 hrst
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Rajčata omyjeme, nařízneme slupku, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou a oloupeme. Poté nakrájíme na kostičky.
  3. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nasekaný česnek, snížíme teplotu, přidáme ančovičky a vařečkou je rozmělníme.
  4. Přimícháme nakrájené olivy, kapary a rajčata. Ochutíme solí, pepřem a cca půl hodiny podusíme. Občas promícháme.
  5. Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.