Špagety alla puttanesca
Ingredience
Ančovičky konzervované |
10 ks |
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
3 stroužek |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olivy černé |
140 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
450 g |
Špagety, Makarony |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
1 hrst |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- Rajčata omyjeme, nařízneme slupku, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou a oloupeme. Poté nakrájíme na kostičky.
- V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nasekaný česnek, snížíme teplotu, přidáme ančovičky a vařečkou je rozmělníme.
- Přimícháme nakrájené olivy, kapary a rajčata. Ochutíme solí, pepřem a cca půl hodiny podusíme. Občas promícháme.
- Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.