Vařená kvěkolice (romanesco) s loupanými rajčaty

Ingredience


Romanesco 160 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.2 l
Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Oregano sušené 2 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 180 g
stévie 1 špetka
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Omyté růžičky kvěkolice (romanesco) vložíme do vroucí vody a uvaříme je doměkka, ale nesmí být převařené. Vaříme je přibližně 12-15 minut. Pak kvěkolici scedíme.
  2. Mezitím uvaříme loupaná rajčata: očištěnou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno a v rendlíku na rozehřátém oleji cibuli i česnek zpěníme. Pak přidáme konzervovaná loupaná rajčata, vše promícháme, dochutíme solí, stévií, oreganem, pepřem a pod poklicí při mírné teplotě rajčata asi 7 minut podusíme.
  3. Uvařenou teplou kvěkolici dáme na talíře, přelijeme ochucenými rajčaty a hned servírujeme.