Vařená kvěkolice (romanesco) s loupanými rajčaty
Ingredience
Romanesco |
160 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.2 l |
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
180 g |
stévie |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Omyté růžičky kvěkolice (romanesco) vložíme do vroucí vody a uvaříme je doměkka, ale nesmí být převařené. Vaříme je přibližně 12-15 minut. Pak kvěkolici scedíme.
- Mezitím uvaříme loupaná rajčata: očištěnou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno a v rendlíku na rozehřátém oleji cibuli i česnek zpěníme. Pak přidáme konzervovaná loupaná rajčata, vše promícháme, dochutíme solí, stévií, oreganem, pepřem a pod poklicí při mírné teplotě rajčata asi 7 minut podusíme.
- Uvařenou teplou kvěkolici dáme na talíře, přelijeme ochucenými rajčaty a hned servírujeme.