Tvarohový nákyp s ovocem

Ingredience


Borůvky 50 g
Jablka 70 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 3 g
Solamyl 10 g
Stolní sladidlo Sladký polibek 1 kávová lžička
Tvaroh měkký bez tuku 150 g
Vejce slepičí 0.333333 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté borůvky necháme okapat, omytá jablka nakrájíme na tenké plátky.
  2. V misce vyšleháme tvaroh s 1/3 vejce. Osladíme, vmícháme Solamyl a prášek do pečiva. Do tvarohové pěny potom přidáme připravené borůvky a jablka.
  3. Směs přendáme do máslem mírně vymazané zapékací teflonové formičky.
  4. Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.