Vepřová pečeně na víně
Ingredience
Celer bulvový |
0.25 ks |
Moravské uzené maso |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Okurky nakládané |
2 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Sádlo škvařené |
0.5 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
1.5 kg |
Víno bílé |
0.1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Maso omyjeme, osušíme. Poté ho protkneme slaninou, zeleninou okurkami a uzeným masem nakrájenými na klínky. Zbylou slaninu vyškvaříme a vložíme na ni upravené maso a za častého podlévání pečeme do měkka.
- Měkké maso vyjmeme ze šťávy, kterou zaprášíme moukou, zalijeme vínem a povaříme. Hotovou šťávou maso přeléváme.
- Jako přílohy jsou vhodné smažené noky , bramborové krokety a saláty.