Vepřová pečeně na víně

Ingredience


Celer bulvový 0.25 ks
Moravské uzené maso 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Okurky nakládané 2 ks
Petržel kořen 1 ks
Sádlo škvařené 0.5 polévková lžíce
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 1.5 kg
Víno bílé 0.1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, osušíme. Poté ho protkneme slaninou, zeleninou okurkami a uzeným masem nakrájenými na klínky. Zbylou slaninu vyškvaříme a vložíme na ni upravené maso a za častého podlévání pečeme do měkka.
  2. Měkké maso vyjmeme ze šťávy, kterou zaprášíme moukou, zalijeme vínem a povaříme. Hotovou šťávou maso přeléváme.
  3. Jako přílohy jsou vhodné smažené noky , bramborové krokety a saláty.