Pečený lilek s jogurtovým dipem

Ingredience


Olej olivový 1 polévková lžíce
Jogurt nízkotučný 150 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Omáčka sojová - Tamari 1 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Lilek 1 ks
Rajčata 3 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme jogurtový dip: v misce promícháme bílý jogurt s čerstvě pomletým pepřem, drobně pokrájeným čerstvým koprem a sójovou omáčkou.
  2. Očištěnou větší cibuli a stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 7mm. Osolíme je z každé strany a necháme je "vypotit". Asi po 10 minutách znovu plátky omyjeme a osušíme. Omytá zralá rajčata nakrájíme na stejně silné plátky jako lilek. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem. Na ně poklademe za sebou střídavě plátky lilku, cibule, rajčat a česneku. Vše polijeme jogurtovým dipem a dáme do trouby zapéct. Pečeme přibližně 20 minut, než zelenina nasákne jogurtový dip, změkne a začne zlátnout.
  3. Pečenou zeleninu podáváme teplou. Dobrou chuť.