Pečený lilek s jogurtovým dipem
Ingredience
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Jogurt nízkotučný |
150 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Omáčka sojová - Tamari |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Lilek |
1 ks |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Nejdříve si připravíme jogurtový dip: v misce promícháme bílý jogurt s čerstvě pomletým pepřem, drobně pokrájeným čerstvým koprem a sójovou omáčkou.
- Očištěnou větší cibuli a stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 7mm. Osolíme je z každé strany a necháme je "vypotit". Asi po 10 minutách znovu plátky omyjeme a osušíme. Omytá zralá rajčata nakrájíme na stejně silné plátky jako lilek. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem. Na ně poklademe za sebou střídavě plátky lilku, cibule, rajčat a česneku. Vše polijeme jogurtovým dipem a dáme do trouby zapéct. Pečeme přibližně 20 minut, než zelenina nasákne jogurtový dip, změkne a začne zlátnout.
- Pečenou zeleninu podáváme teplou. Dobrou chuť.