Pečené cuketky s jogurtovo-sýrovou zálivkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Jogurt nízkotučný |
125 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
3 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Sýr Lučina - termizovaný |
100 g |
Cibule lahůdková |
1 ks |
Cuketa |
2 ks |
Kedlubna |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika oranžová |
1 ks |
Rajčata |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Dvě cuketky omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky silné asi 7-8 cm.
- Očištěnou lahůdkovou cibuli pokrájíme na kolečka. Omytá rajčata a oloupanou kedlubnu pokrájíme na stejně silné plátky. Papriku omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na proužky široké 2cm. Troubu si předehřejeme na 200°C.
- Připravíme si zálivku: v misce rozmícháme bílý jogurt s přírodní Lučinou, ochutíme ji solí, pepřem, přimícháme nadrobno pokrájenou pažitku a utřený stroužek česneku.
- Na olejem vytřený pekáček poklademe z části přes sebe plátky cuketky, rajčat, kedlubny a mezi ně vložíme proužky papriky. Vše přelijeme zálivkou a vložíme do středu trouby. Zeleninu pečeme přibližně 15-20 minut dozlatova. Podáváme teplou samostatně nebo jako přílohu.