Pečené cuketky s jogurtovo-sýrovou zálivkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Jogurt nízkotučný 125 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř bílý 3 špetka
Sůl 3 špetka
Sýr Lučina - termizovaný 100 g
Cibule lahůdková 1 ks
Cuketa 2 ks
Kedlubna 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika oranžová 1 ks
Rajčata 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dvě cuketky omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky silné asi 7-8 cm.
  2. Očištěnou lahůdkovou cibuli pokrájíme na kolečka. Omytá rajčata a oloupanou kedlubnu pokrájíme na stejně silné plátky. Papriku omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na proužky široké 2cm. Troubu si předehřejeme na 200°C.
  3. Připravíme si zálivku: v misce rozmícháme bílý jogurt s přírodní Lučinou, ochutíme ji solí, pepřem, přimícháme nadrobno pokrájenou pažitku a utřený stroužek česneku.
  4. Na olejem vytřený pekáček poklademe z části přes sebe plátky cuketky, rajčat, kedlubny a mezi ně vložíme proužky papriky. Vše přelijeme zálivkou a vložíme do středu trouby. Zeleninu pečeme přibližně 15-20 minut dozlatova. Podáváme teplou samostatně nebo jako přílohu.