Vařená brokolice s rajčatovou zálivkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cukr krupice 1 kávová lžička
Jogurt nízkotučný 150 g
Kopr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Olej chilli 0.5 kávová lžička
Pepř bílý 2 špetka
Petržel hladkolistá 0.5 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 55 g
Sůl 2 špetka
Citrónová šťáva 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si rajčatovou zálivkou: do hlubší misky dáme konzervovaná loupaná rajčata, sůl, pepř, cukr, utřený česnek, pár kapek chilli oleje a nízkotučný bílý jogurt. Vše rozmixujeme dohladka, podle chuti můžeme dip dosolit. Omyté lístky kopru a petrželky velmi drobně pokrájíme, přimícháme je do zálivky a dáme ho na chvíli do lednice.
  2. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, vložíme do ní očištěné růžičky brokolice, přidáme citrónovou šťávu a brokolici povaříme do poloměkka. Vaříme ji přibližně 8 minut. Povařenou brokolici scedíme, dáme na talíře, přelijeme rajčatovou zálivkou a hned servírujeme.