Zapečená brokolice s žampióny, vejci a sýrem

Ingredience


Olej olivový 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Pórek 80 g
Sůl 2 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 50 g
Vejce slepičí 2 ks
Brokolice 200 g
Citrónová šťáva 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 750 ml
Olej olivový 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Očištěný pórek pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvé menší žampióny (nebo hříbky) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme žampióny, ochutíme je solí, pepřem, přidáme pórek a smažíme za stálého promíchávání 2-3 minuty.
  2. V misce rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem.
  3. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme očištěné růžičky brokolice, přidáme citrónovou šťávu a brokolici velice krátce povaříme (3 minuty).
  4. Scezenou brokolici poklademe do pekáčku vytřeného olejem, na ni dáme zpěněný pórek s houbami i s omastkem, vše přelijeme vejci se sýrem a dáme do středu trouby péct. Brokolici pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Podáváme ji teplou.