Zapečená brokolice s žampióny, vejci a sýrem
Ingredience
Olej olivový |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pórek |
80 g |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Brokolice |
200 g |
Citrónová šťáva |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
750 ml |
Olej olivový |
0.5 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
60 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Očištěný pórek pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvé menší žampióny (nebo hříbky) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme žampióny, ochutíme je solí, pepřem, přidáme pórek a smažíme za stálého promíchávání 2-3 minuty.
- V misce rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem.
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme očištěné růžičky brokolice, přidáme citrónovou šťávu a brokolici velice krátce povaříme (3 minuty).
- Scezenou brokolici poklademe do pekáčku vytřeného olejem, na ni dáme zpěněný pórek s houbami i s omastkem, vše přelijeme vejci se sýrem a dáme do středu trouby péct. Brokolici pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Podáváme ji teplou.