Hovězí karbanátky se špenátem a sýrem
Ingredience
Baby špenát |
60 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
160 g |
Majoránka |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
3 špetka |
Paprika pálivá mletá |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do mísy dáme mleté hovězí maso, sůl, pepř, sladkou a pálivou papriku, majoránku, vejce, omytý, nadrobno pokrájený baby špenát, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, prolisované stroužky česneku, 20g strouhanky a 2 lžíce nastrouhaného sýru. Směs dobře promícháme a necháme v chladničce 30 minut odpočinout.
- Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Z masové směsi vytvarujeme menší karbanátky, obalíme je ve strouhance a poklademe na plech. Plech s karbanátky vložíme do středu trouby a pečeme je do zlatohněda z každé strany přibližně po 8-10 minutách.
- Karbanátky podáváme teplé i studené.