Hovězí karbanátky se špenátem a sýrem

Ingredience


Baby špenát 60 g
Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 1 ks
Hovězí maso mleté 160 g
Majoránka 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 3 špetka
Paprika pálivá mletá 2 špetka
Pepř černý mletý 3 špetka
Strouhanka 40 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme mleté hovězí maso, sůl, pepř, sladkou a pálivou papriku, majoránku, vejce, omytý, nadrobno pokrájený baby špenát, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, prolisované stroužky česneku, 20g strouhanky a 2 lžíce nastrouhaného sýru. Směs dobře promícháme a necháme v chladničce 30 minut odpočinout.
  2. Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Z masové směsi vytvarujeme menší karbanátky, obalíme je ve strouhance a poklademe na plech. Plech s karbanátky vložíme do středu trouby a pečeme je do zlatohněda z každé strany přibližně po 8-10 minutách.
  3. Karbanátky podáváme teplé i studené.