Vepřová pečeně na zelenině

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Vepřová kýta 750 g
Zelenina kořenová 75 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek utřeme se solí a potřeme jím očištěné a osušené maso.
  2. V kastrolu rozehřejeme větší část másla, vložíme připravené maso, podlijeme ho několika lžícemi vývaru, přidáme ocet a maso opečeme po obou stranách. Poté je mírně podlijeme a dusíme do poloměkka.
  3. Zbytek másla rozpustíme zvlášť a podusíme na něm na nudličky rozkrájenou zeleninu a cibuli. Šťávu z masa zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme. Poté do šťávy přidáme podušenou zeleninu s cibulí a s masem. Vše dusíme do měkka. Šťávu poté již necedíme.