Vepřová pečeně na zelenině
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 ks |
Vepřová kýta |
750 g |
Zelenina kořenová |
75 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek utřeme se solí a potřeme jím očištěné a osušené maso.
- V kastrolu rozehřejeme větší část másla, vložíme připravené maso, podlijeme ho několika lžícemi vývaru, přidáme ocet a maso opečeme po obou stranách. Poté je mírně podlijeme a dusíme do poloměkka.
- Zbytek másla rozpustíme zvlášť a podusíme na něm na nudličky rozkrájenou zeleninu a cibuli. Šťávu z masa zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme. Poté do šťávy přidáme podušenou zeleninu s cibulí a s masem. Vše dusíme do měkka. Šťávu poté již necedíme.