Lehký nákyp ze špenátu

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule lahůdková 1 ks
Hovězí maso mleté 3 polévková lžíce
Majoránka 0.5 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Ovesné vločky 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Špenátový protlak mražený 250 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vegeta 2 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lahůdkovou cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno.
  2. V pánvi na oleji (1/2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pomleté hovězí maso, které za stálého míchání krátce orestujeme.
  3. Troubu si předehřejeme na 180°C. Zapékací mísu vytřeme olejem (1/2 lžíce). Do mísy dáme rozmražený listový špenát, orestované mleté maso, nastrouhaný sýr, opražené vločky, sůl, vegetu, pepř, utřený stroužek česneku a majoránku. Směs dobře promícháme.
  4. Vyšleháme z čerstvých bílků tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi. Vložíme ji do zapékací misky, kterou vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 25 minut.
  5. Nákyp podáváme nakrájený na silnější plátky teplý i studený.