Lehký nákyp ze špenátu
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule lahůdková |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
3 polévková lžíce |
Majoránka |
0.5 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Špenátový protlak mražený |
250 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vegeta |
2 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
40 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Lahůdkovou cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno.
- V pánvi na oleji (1/2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pomleté hovězí maso, které za stálého míchání krátce orestujeme.
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Zapékací mísu vytřeme olejem (1/2 lžíce). Do mísy dáme rozmražený listový špenát, orestované mleté maso, nastrouhaný sýr, opražené vločky, sůl, vegetu, pepř, utřený stroužek česneku a majoránku. Směs dobře promícháme.
- Vyšleháme z čerstvých bílků tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi. Vložíme ji do zapékací misky, kterou vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 25 minut.
- Nákyp podáváme nakrájený na silnější plátky teplý i studený.