Smetanová houbová polévka

Ingredience


Celer bulvový 0.25 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 600 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar zeleninový 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné houby nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli, česnek a celer nakrájíme nadrobno, opláchnutou petrželku nasekáme najemno.
  2. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme houby, osolíme, opepříme, zamícháme a pod poklicí pomalu dusíme. Poté odebereme 6 lžic houbové směsi a odložíme, do zbylé směsi přilijeme vývar a necháme přejít varem. Na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Polévku stáhneme ze sporáku, rozmixujeme a přilijeme smetanu. Krémovou polévku znovu přivedeme do varu a odstavíme.
  3. Polévku podáváme s odloženou podušenou houbovou směsí, zdobíme petrželkou.