Smetanová houbová polévka
Ingredience
Celer bulvový |
0.25 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
600 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné houby nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli, česnek a celer nakrájíme nadrobno, opláchnutou petrželku nasekáme najemno.
- Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme houby, osolíme, opepříme, zamícháme a pod poklicí pomalu dusíme. Poté odebereme 6 lžic houbové směsi a odložíme, do zbylé směsi přilijeme vývar a necháme přejít varem. Na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Polévku stáhneme ze sporáku, rozmixujeme a přilijeme smetanu. Krémovou polévku znovu přivedeme do varu a odstavíme.
- Polévku podáváme s odloženou podušenou houbovou směsí, zdobíme petrželkou.