Dušená husí krev na cibulce
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Husí krev |
300 ml |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rohlík tukový |
2 ks |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rohlíky nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme najemno, česnek jemně rozdrtíme.
- V míse promícháme rohlíky s krví, solí, pepřem, majoránkou a česnekem.
- Na rozehřátém sádle zpěníme cibuli, přidáme krev s rohlíky a za častého míchání dusíme, až má krev barvu jelítkového prejtu.