Gratinovaná rajčata plněná listovým špenátem a vejci
Ingredience
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
3 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
150 g |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
15 g |
Sýr Parmezán |
10 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Z omytých rajčat odkrojíme vršky a dužinu opatrně vydlabeme.
- Listový špenát blanšírujeme v osolené vodě, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a smícháme s olejem.
- Vnitřky rajčat osolíme a opepříme. Naplníme špenátem, nasekaným vařeným vejcem a nastrouhaným sýrem.
- Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého vmícháme nastrouhaný parmezán. Směs naneseme na okraj rajčat.
- Rajčata zapékáme na plechu v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut.