Gratinovaná rajčata plněná listovým špenátem a vejci

Ingredience


Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 3 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 150 g
Špenát listový čerstvý 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 15 g
Sýr Parmezán 10 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omytých rajčat odkrojíme vršky a dužinu opatrně vydlabeme.
  2. Listový špenát blanšírujeme v osolené vodě, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a smícháme s olejem.
  3. Vnitřky rajčat osolíme a opepříme. Naplníme špenátem, nasekaným vařeným vejcem a nastrouhaným sýrem.
  4. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého vmícháme nastrouhaný parmezán. Směs naneseme na okraj rajčat.
  5. Rajčata zapékáme na plechu v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut.