Lasagne s houbovou náplní a kuřecími prsíčky
Ingredience
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
3 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
100 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
200 g |
Máslo nízkokalorické |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
700 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel hladkolistá |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Jogurt nízkotučný |
125 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
0.5 ks |
Lasagne |
9 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé lesní houby (hříbky, kozáci, lišky, aj.) očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. Omytá a očištěná kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou menší cibuli a omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
- Připravíme si omáčku na zalití houbové směsi: v misce rozmícháme bílý nízkotučný jogurt s malým vejcem (nebo s 1/2), solí, pepřem a muškátovým oříškem. V mléku rozmícháme dohladka hladkou mouku.
- Troubu si předehřejeme na 180°C. V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, pak přidáme pokrájené houby, kuřecí maso a smažíme je při mírné teplotě. Jakmile houby pustí šťávu, směs ochutíme kmínem, solí a pepřem. Jakmile se šťáva z hub vyvaří, přidáme máslo, houby s kuřecím masem chvilku za stálého míchání smažíme, přilejeme mléko s moukou, přidáme nadrobno pokrájenou petrželku, 1-2 minuty povaříme a rendlík odstavíme z plotny.
- Na dno zapékací misky poklademe za sebou 3 plátky lasagní. pokryjeme je loupanými rajčaty z konzervy (i se šťávou), ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem, na rajčata znovu položíme 3 plátky lasagní. Na těsto rozetřeme 1/2 houbové směsi, na ni poklademe další 3 plátky lasagní. Na ně rozetřeme 2/2 houbové směsi, zakryjeme je posledními 3 plátky lasagní, vše zalijeme ochucenou jogurtovou omáčkou, posypeme je nastrouhaným sýrem a pekáček vložíme do středu trouby.
- Lasagne pečeme přibližně 40-45 minut. Porce lasagní dáme na talíře a hned je podáváme teplé.