Lasagne s houbovou náplní a kuřecími prsíčky

Ingredience


Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 3 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 100 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Kuřecí prsa 200 g
Máslo nízkokalorické 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 700 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel hladkolistá 2 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Jogurt nízkotučný 125 ml
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř bílý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 0.5 ks
Lasagne 9 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé lesní houby (hříbky, kozáci, lišky, aj.) očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. Omytá a očištěná kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou menší cibuli a omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
  2. Připravíme si omáčku na zalití houbové směsi: v misce rozmícháme bílý nízkotučný jogurt s malým vejcem (nebo s 1/2), solí, pepřem a muškátovým oříškem. V mléku rozmícháme dohladka hladkou mouku.
  3. Troubu si předehřejeme na 180°C. V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, pak přidáme pokrájené houby, kuřecí maso a smažíme je při mírné teplotě. Jakmile houby pustí šťávu, směs ochutíme kmínem, solí a pepřem. Jakmile se šťáva z hub vyvaří, přidáme máslo, houby s kuřecím masem chvilku za stálého míchání smažíme, přilejeme mléko s moukou, přidáme nadrobno pokrájenou petrželku, 1-2 minuty povaříme a rendlík odstavíme z plotny.
  4. Na dno zapékací misky poklademe za sebou 3 plátky lasagní. pokryjeme je loupanými rajčaty z konzervy (i se šťávou), ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem, na rajčata znovu položíme 3 plátky lasagní. Na těsto rozetřeme 1/2 houbové směsi, na ni poklademe další 3 plátky lasagní. Na ně rozetřeme 2/2 houbové směsi, zakryjeme je posledními 3 plátky lasagní, vše zalijeme ochucenou jogurtovou omáčkou, posypeme je nastrouhaným sýrem a pekáček vložíme do středu trouby.
  5. Lasagne pečeme přibližně 40-45 minut. Porce lasagní dáme na talíře a hned je podáváme teplé.