Teplý cizrnový salát se zeleninou a žampióny
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cizrna konzervovaná |
110 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika oranžová |
1 ks |
Pepř bílý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1.5 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Šunka krůtí |
100 g |
Žampiony v kořeněném nálevu |
185 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 17 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme: jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka, petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Krůtí šunku nakrájíme na kostičky. Rajčata rozkrájíme na osminky, velkou papriku a malou chilli papričku rozkrájíme a zbavíme semínek, papriku pokrájíme na proužky, chilli posekáme nadrobno.
- V hluboké teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku, pak přidáme rajčata, scezenou cizrnu z konzervy a sterilované malé žampióny. vše promícháme, podle chuti osolíme, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a pod poklicí dusíme 5-8 minut.
- Cizrnový teplý salát dáme do misek, posypeme petrželkou a podáváme.