Teplý cizrnový salát se zeleninou a žampióny

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Cizrna konzervovaná 110 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika oranžová 1 ks
Pepř bílý 2 špetka
Petržel - nať 1.5 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
Šunka krůtí 100 g
Žampiony v kořeněném nálevu 185 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme: jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka, petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Krůtí šunku nakrájíme na kostičky. Rajčata rozkrájíme na osminky, velkou papriku a malou chilli papričku rozkrájíme a zbavíme semínek, papriku pokrájíme na proužky, chilli posekáme nadrobno.
  2. V hluboké teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku, pak přidáme rajčata, scezenou cizrnu z konzervy a sterilované malé žampióny. vše promícháme, podle chuti osolíme, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a pod poklicí dusíme 5-8 minut.
  3. Cizrnový teplý salát dáme do misek, posypeme petrželkou a podáváme.