Bramborový trhanec se zakysanou smetanou

Ingredience


Zakysaná smetana 50 ml
Brambory 300 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Pepř bílý 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, přebytečnou vodu se škrobem z nich slijeme. brambory ochutíme solí, pepřem a kmínem.
  2. V misce rozmícháme vejce se solí a pepřem.
  3. V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm nastrouhané brambory za stálého míchání orestujeme. Poté je přelijeme vejci, zakryjeme poklicí a smažíme do doby, až vejce ztuhnou. Občas "bramborovou omeletu" z kraje podebereme.
  4. Hotovou omeletu na pánvi roztrháme vidličkou, rozdělíme na talíře, přelijeme zakysanou smetanou a hned sevírujeme.