Bramborový trhanec se zakysanou smetanou
Ingredience
Zakysaná smetana |
50 ml |
Brambory |
300 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Pepř bílý |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, přebytečnou vodu se škrobem z nich slijeme. brambory ochutíme solí, pepřem a kmínem.
- V misce rozmícháme vejce se solí a pepřem.
- V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm nastrouhané brambory za stálého míchání orestujeme. Poté je přelijeme vejci, zakryjeme poklicí a smažíme do doby, až vejce ztuhnou. Občas "bramborovou omeletu" z kraje podebereme.
- Hotovou omeletu na pánvi roztrháme vidličkou, rozdělíme na talíře, přelijeme zakysanou smetanou a hned sevírujeme.