Bramborové špízy s mrkví a cibulkou

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 250 g
Cibulka lahůdková 2 ks
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Mrkev kořen 150 g
Olej chilli 0.5 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř 4 barev 3 špetka
Pórek 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Gran Moravia 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené, středně velké brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na plátky silné asi 7mm. Očištěnou mladou mrkev omyjeme a nakrájíme ji na špalíčky silné přibližně 1.5cm. Mladý pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky silné 5-7mm.
  2. Na 3 špejle nebo kovové jehly napíchneme střídavě bramborové plátky, cibuli, mrkev a pórek. Oba plné špízy z každé strany osolíme, ochutíme pepřem a kmínem. Z alobalu si odstřihneme obdélník přibližně velký 50x40cm. Na střed alobalu položíme k sobě zeleninové špízy, pokapeme je olivovým a chilli olejem, každý špíz posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dobře je zabalíme. Položíme je do pekáčku a vložíme do středu trouby. Pečeme je přibližně 30-35 minut.
  3. Podáváme je teplé jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo k večeři.