Bramborové špízy s mrkví a cibulkou
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
250 g |
Cibulka lahůdková |
2 ks |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Mrkev kořen |
150 g |
Olej chilli |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
3 špetka |
Pórek |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Gran Moravia |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené, středně velké brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na plátky silné asi 7mm. Očištěnou mladou mrkev omyjeme a nakrájíme ji na špalíčky silné přibližně 1.5cm. Mladý pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky silné 5-7mm.
- Na 3 špejle nebo kovové jehly napíchneme střídavě bramborové plátky, cibuli, mrkev a pórek. Oba plné špízy z každé strany osolíme, ochutíme pepřem a kmínem. Z alobalu si odstřihneme obdélník přibližně velký 50x40cm. Na střed alobalu položíme k sobě zeleninové špízy, pokapeme je olivovým a chilli olejem, každý špíz posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dobře je zabalíme. Položíme je do pekáčku a vložíme do středu trouby. Pečeme je přibližně 30-35 minut.
- Podáváme je teplé jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo k večeři.