Margotkové řezy s jablky

Ingredience


Čokoláda Margot 1 ks
Cukr skořicový 1 ks
Cukr třtinový 80 g
Jablka 3 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mléko plnotučné 100 ml
Mouka polohrubá 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 130 g
Olej rostlinný 100 ml
Rum 100 ml
Skořice mletá 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Vejce slepičí 2 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech s vysokým okrajem vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
  2. Omytá jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme najemno. Čokoládu Margot nahrubo nastrouháme.
  3. Do mísy vsypeme všechny sypké suroviny, přimícháme rozšlehaná vejce, Margotku, mléko, šlehačku, rum a olej. Vsypeme jablka a těsto pečlivě promícháme.
  4. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme zhruba 30 - 50 minut.
  5. Upečené řezy hned potřeme kysanou smetanou, v níž jsme rozmíchali skořici. Necháme vychladnout a podáváme.