Margotkové řezy s jablky
Ingredience
Čokoláda Margot |
1 ks |
Cukr skořicový |
1 ks |
Cukr třtinový |
80 g |
Jablka |
3 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Mouka polohrubá |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
130 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Rum |
100 ml |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Vejce slepičí |
2 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Plech s vysokým okrajem vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
- Omytá jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme najemno. Čokoládu Margot nahrubo nastrouháme.
- Do mísy vsypeme všechny sypké suroviny, přimícháme rozšlehaná vejce, Margotku, mléko, šlehačku, rum a olej. Vsypeme jablka a těsto pečlivě promícháme.
- Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme zhruba 30 - 50 minut.
- Upečené řezy hned potřeme kysanou smetanou, v níž jsme rozmíchali skořici. Necháme vychladnout a podáváme.