Burákové rizoto se zázvorem

Ingredience


Cibulka lahůdková 50 g
Kari koření 3 špetka
Máslo nízkokalorické 0.5 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 0.5 polévková lžíce
Ořechy burské pražené 30 g
Pórek 50 g
Rýže dušená 100 g
Sůl 2 špetka
Šunka krůtí 55 g
Sýr Eidam cihla 30% 2 polévková lžíce
Zázvor celý 1 polévková lžíce
Kerblík 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lahůdkovou cibulku a pórek očistíme, podélně je rozkrojíme a pak nakrájíme na tenké proužky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Krůtí šunku pokrájíme na malé kostičky. Omytý kerblík drobně pokrájíme.
  2. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Na něm zpěníme cibulku s pórkem, přimícháme zázvor, šunku, loupané burské oříšky a kari koření. Vše za stálého míchání krátce orestujeme. Poté přidáme horkou dušenou rýži, kerblík, znovu vše promícháme, podle chuti dosolíme a porce dáme na talíře. Každou porci posypeme najemno nastrouhaným sýrem a servírujeme.