Burákové rizoto se zázvorem
Ingredience
Cibulka lahůdková |
50 g |
Kari koření |
3 špetka |
Máslo nízkokalorické |
0.5 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
0.5 polévková lžíce |
Ořechy burské pražené |
30 g |
Pórek |
50 g |
Rýže dušená |
100 g |
Sůl |
2 špetka |
Šunka krůtí |
55 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
2 polévková lžíce |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 17 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Lahůdkovou cibulku a pórek očistíme, podélně je rozkrojíme a pak nakrájíme na tenké proužky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Krůtí šunku pokrájíme na malé kostičky. Omytý kerblík drobně pokrájíme.
- V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Na něm zpěníme cibulku s pórkem, přimícháme zázvor, šunku, loupané burské oříšky a kari koření. Vše za stálého míchání krátce orestujeme. Poté přidáme horkou dušenou rýži, kerblík, znovu vše promícháme, podle chuti dosolíme a porce dáme na talíře. Každou porci posypeme najemno nastrouhaným sýrem a servírujeme.