Karbanátky s olomouckými tvarůžky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kmín mletý 2 špetka
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Tvarůžky 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 500 g
Voda pitná 3 polévková lžíce
Strouhanka 100 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Olej rostlinný 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso vložíme do mísy a zapracujeme do něj vodu. Poté promícháme s česnekem utřeným se solí, rozšlehaným vejcem a ostatními surovinami.
  2. Ze vzniklé hmoty tvoříme placičky. Na jednu položíme kolečko olomouckého tvarůžku a přikryjeme druhou placičkou. Okraje masa stiskneme, vytvarujeme karbanátek a obalujeme v rozšlehaných bílcích a ve strouhance.
  3. Karbanátky po obou stranách smažíme na rozpáleném oleji na mírném plameni dozlatova.