Karbanátky s olomouckými tvarůžky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kmín mletý |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Tvarůžky |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
500 g |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Olej rostlinný |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso vložíme do mísy a zapracujeme do něj vodu. Poté promícháme s česnekem utřeným se solí, rozšlehaným vejcem a ostatními surovinami.
- Ze vzniklé hmoty tvoříme placičky. Na jednu položíme kolečko olomouckého tvarůžku a přikryjeme druhou placičkou. Okraje masa stiskneme, vytvarujeme karbanátek a obalujeme v rozšlehaných bílcích a ve strouhance.
- Karbanátky po obou stranách smažíme na rozpáleném oleji na mírném plameni dozlatova.