Vepřová přírodní pečeně s barevnou zeleninou

Ingredience


Brambory vařené 100 g
Brokolice 150 g
Česnek 1 stroužek
Kmín celý 1 špetka
Květák 100 g
Mrkev kořen 80 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 80 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené vepřové maso osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče. Přidáme na plátky nakrájený česnek, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě doměkka.
  2. Omytou brokolici a květák rozebereme na růžičky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka a vše povaříme v mírně osolené vodě.
  3. Upečené maso podáváme s vařenou zeleninou a bramborami, přelité vypečenou šťávou z masa. Ozdobíme nasekanopu petrželkou.