Vepřová přírodní pečeně s barevnou zeleninou
Ingredience
Brambory vařené |
100 g |
Brokolice |
150 g |
Česnek |
1 stroužek |
Kmín celý |
1 špetka |
Květák |
100 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
80 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Omyté a osušené vepřové maso osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče. Přidáme na plátky nakrájený česnek, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě doměkka.
- Omytou brokolici a květák rozebereme na růžičky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka a vše povaříme v mírně osolené vodě.
- Upečené maso podáváme s vařenou zeleninou a bramborami, přelité vypečenou šťávou z masa. Ozdobíme nasekanopu petrželkou.