Rýže s fazolemi, zázvorem a restovanými krevetkami

Ingredience


Krevety tygří - loupané 100 g
Olej olivový extra panenský 0.5 polévková lžíce
Pepř citronový 2 špetka
Sůl 2 špetka
Česnek 2 stroužek
Cibulka lahůdková 2 ks
Olej olivový extra panenský 0.5 polévková lžíce
Zázvor celý 1.5 polévková lžíce
Fazole červené sterilované 100 g
Petržel - nať 1.5 polévková lžíce
rýže vařená, natural, 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zmrazené vyloupené krevetky bez střívka vyndáme z lednice přibližně 20 minut před přípravou. Necháme je povolit v pokojové teplotě, pak je dáme do síta, dobře je promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat a osušíme je.
  2. Sterilované fazole scedíme z nélevu a přimícháme je do horké uvařené rýže. Ještě k rýži přimícháme nadrobno pokrájenou omytou petrželovou nať, hrnec zakryjeme poklicí a rýži uchováme teplou.
  3. Lahůdkovou cibulku a stroužky česneku očistíme a pokrájíme na velmi tenké plátky.
  4. Oloupaný čerstvý zázvor omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku s česnekem, přidáme pokrájený zázvor a vše 1 minutu restujeme. Pak pánev odstavíme z plotny.
  5. V pořádně rozehřáté pánvi si rozpálíme olivový olej, který rozetřeme po celém dnu. Poklademe na ně osušené krevetky tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Krevetky restujeme z jedné strany po 2-3 minutách, jakmile spodní strana krevetek zrůžoví, všechny obrátíme a restujeme je z druhé strany dorůžova. Hotové krevetky mají krásně růžovou, až oranžovou barvu, maso je jasně bílé, nesmí být průhledné. Pánev s krevetkami odstavíme z plotny, ochutíme je solí a citrónovým pepřem. Přidáme k nim restovanou cibulku se zázvorem a zlehka promícháme.
  6. Na talíře dáme porce rýže s fazolkami, k ní poklademe krevetky s restovanou cibulkou a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.