Rizoto s mletým hovězím a vepřovým masem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
40 g |
Hovězí maso mleté |
40 g |
Olej rostlinný |
5 g |
Paprika červená |
50 g |
Paprika zelená |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže dušená |
35 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
20 g |
Vepřové maso mleté |
30 g |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 1 porce
- V kastrolu na oleji orestujeme očištěnou, nasekanou cibulku i s natí. Přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, očištěné, na kostičky nakrájené papriky, osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody a za stálého míchání 5 minut restujeme.
- Do masové směsi vmícháme vařenou nebo dušenou rýži.
- Rizoto při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.