Játra na oreganu, zelný salát

Ingredience


Brambory vařené 100 g
Česnek 1 stroužek
Jablka 50 g
Játra vepřová 140 g
Mrkev kořen 30 g
Olej rostlinný 5 g
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Stolní sladidlo Sladký polibek 1 špetka
Sůl 1 špetka
Zelí kysané 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná játra nakrájíme na plátky a okraje nakrojíme. Játra opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme oreganem.
  2. Kysané zelí překrájíme, omyté jablko nakrájíme na kousky, očištěnou mrkev nasrouháme. Vše promícháme v míse a ochutíme solí, pepřem a sladidlem. Salát necháme v chladu odležet.
  3. Připravené plátky jater opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi.
  4. Játra podáváme s vařenými bramborami a zelným salátem.