Játra na oreganu, zelný salát
Ingredience
Brambory vařené |
100 g |
Česnek |
1 stroužek |
Jablka |
50 g |
Játra vepřová |
140 g |
Mrkev kořen |
30 g |
Olej rostlinný |
5 g |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Zelí kysané |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Očištěná játra nakrájíme na plátky a okraje nakrojíme. Játra opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme oreganem.
- Kysané zelí překrájíme, omyté jablko nakrájíme na kousky, očištěnou mrkev nasrouháme. Vše promícháme v míse a ochutíme solí, pepřem a sladidlem. Salát necháme v chladu odležet.
- Připravené plátky jater opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi.
- Játra podáváme s vařenými bramborami a zelným salátem.