Utopenci s kysaným zelím
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Feferony |
3 ks |
Paprika pálivá mletá |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Špekáčky |
10 ks |
Zelí kysané |
400 g |
Bobkový list |
2 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Nové koření celé |
3 ks |
Ocet kvasný lihový |
250 ml |
Pepř černý celý |
6 ks |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Lák vaříme asi 10 minut, poté necháme zchladnout.
- Špekáčky oloupeme, propícháme vidličkou a udělám do každého špekáčku po obvodu zářezy. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Zelí scedíme a překrájíme. Feferonky překrojíme.
- Zářezy ve špekáčcích posypeme pepřem a paprikou. Do každého zářezu dáme plátek cibule.
- Dno velké lahve od okurek poklademe trochou zelí, cibule a půlku feferonky, na ni narovnáme špekáčky a takto pokračujeme až k vrchu lahve. Poslední vrstvou bude zelí.
- Utopence zalijeme lákem, povážeme celofánem a necháme alespoň týden odležet.