Utopenci s kysaným zelím

Ingredience


Cibule 4 ks
Feferony 3 ks
Paprika pálivá mletá 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Špekáčky 10 ks
Zelí kysané 400 g
Bobkový list 2 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Nové koření celé 3 ks
Ocet kvasný lihový 250 ml
Pepř černý celý 6 ks
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lák vaříme asi 10 minut, poté necháme zchladnout.
  2. Špekáčky oloupeme, propícháme vidličkou a udělám do každého špekáčku po obvodu zářezy. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Zelí scedíme a překrájíme. Feferonky překrojíme.
  3. Zářezy ve špekáčcích posypeme pepřem a paprikou. Do každého zářezu dáme plátek cibule.
  4. Dno velké lahve od okurek poklademe trochou zelí, cibule a půlku feferonky, na ni narovnáme špekáčky a takto pokračujeme až k vrchu lahve. Poslední vrstvou bude zelí.
  5. Utopence zalijeme lákem, povážeme celofánem a necháme alespoň týden odležet.