Zavináče z kapra
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
4 ks |
Kapr obecný |
1 kg |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Zelí kysané |
500 g |
Bobkový list |
3 ks |
Cukr krupice |
160 g |
Nové koření celé |
3 ks |
Ocet kvasný lihový |
0.75 l |
Pepř černý celý |
5 ks |
Sůl |
60 g |
Voda pitná |
0.75 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Zavináče budeme dělat z filetů z kapra, rozdělíme je na 6 kusů.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kysané zelí scedíme a překrájíme.
- Do hrnce vlijeme suroviny na lák a přivedeme do varu. Každý filet namočíme do vroucího láku, poté položíme na desku kůží dolů a necháme zchladnout. Lák na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Každý filet osolíme, opepříme, přidáme pár koleček cibule a kořenové zeleniny a trochy zelí. Filety srolujeme a upevníme párátky.
- Do lahve dáme po vrstvách zelí, cibuli, zeleninu a zavináče. Na vrchu bude zelí.
- Zavináče zalijeme lákem, aby byly potopené, převážeme celofánem a v chladu necháme asi 10 dní uležet.