Přírodní kuřecí steak s ananasem
Ingredience
Ananasová šťáva |
70 ml |
Cibulka jarní |
2 ks |
Kuřecí prsa |
200 g |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
4 špetka |
Sůl |
4 špetka |
Ananas kousky v mírně sladkém nálevu |
100 g |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omytá kuřecí prsa rozkrojíme podélně na tenčí plátky a osušíme je. Jarní cibulky očistíme a pokrájíme na kroužky. Kompotovaný ananas scedíme a šťávu si odložíme.
- V teflonové pánvi rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme kuřecí prsa, z každé strany dozlatova. Během restování (z každé strany přibližně 3-4 minuty) maso ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Maso odložíme stranou, na omastek dáme pokrájenou cibulku a za stálého míchání ji osmažíme téměř dorůžova. Na cibulku poklademe zpět kuřecí plátky, přidáme ananas, vše podlijeme 50-70ml ananasovou šťávou a pod poklicí dusíme přibližně 10 minut, maso by maso mělo být dokonale měkké.
- Kuřecí steaky dáme na talíře, povrch pokryjeme kousky ananasu, výpekem s cibulkou maso přelijeme a hned servírujeme. Dobrou chuť.