Přírodní kuřecí steak s ananasem

Ingredience


Ananasová šťáva 70 ml
Cibulka jarní 2 ks
Kuřecí prsa 200 g
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Pepř bílý 4 špetka
Sůl 4 špetka
Ananas kousky v mírně sladkém nálevu 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá kuřecí prsa rozkrojíme podélně na tenčí plátky a osušíme je. Jarní cibulky očistíme a pokrájíme na kroužky. Kompotovaný ananas scedíme a šťávu si odložíme.
  2. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme kuřecí prsa, z každé strany dozlatova. Během restování (z každé strany přibližně 3-4 minuty) maso ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Maso odložíme stranou, na omastek dáme pokrájenou cibulku a za stálého míchání ji osmažíme téměř dorůžova. Na cibulku poklademe zpět kuřecí plátky, přidáme ananas, vše podlijeme 50-70ml ananasovou šťávou a pod poklicí dusíme přibližně 10 minut, maso by maso mělo být dokonale měkké.
  3. Kuřecí steaky dáme na talíře, povrch pokryjeme kousky ananasu, výpekem s cibulkou maso přelijeme a hned servírujeme. Dobrou chuť.