Kuřecí játra s francouzskou zeleninou
Ingredience
Máslo nízkokalorické |
0.5 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Zeleninová směs francouzská - mražená |
250 g |
Bazalka |
1 kávová lžička |
Chilli koření mleté |
2 špetka |
Cibulka lahůdková |
2 ks |
Játra kuřecí |
250 g |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl |
3 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V pánvi na rozehřátém másle podusíme mraženou francouzskou zeleninovou směs podle návodu. Pak ji ochutíme solí a bílým pepřem.
- Očištěná a omytá kuřecí játra osušíme. Lahůdkovou cibulku pokrájíme na kroužky.
- V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přimícháme játra a orestujeme je. Když jsou hotová, ochutíme je solí, chilli, citrónovým pepřem, přidáme sušenou bazalku a krátce je pod poklicí podusíme (1-2 minuty).
- Pak k játrům přidáme dušenou zeleninovou směs, promícháme a hned servírujeme.