Pirohy s hovězí náplní

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso vařené 0.5 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Sádlo škvařené 70 g
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené přední hovězí maso umeleme spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtky. Maso dáme na rozpálený tuk, osolíme, opepříme a na mírném plameni zahříváme, až se utvoří „haše“.
  2. Hladkou mouku prosejeme na vál a postupně přiléváme teplou vodu, až se utvoří měkké, pružné těsto. Z něj vyválíme placku a vykrajujeme kolečka.
  3. Do každého kolečka dáme masovou náplň. Kolečko přeložíme, okraje pevně stiskneme. Pirohy vhazujeme do vroucí vody a vaříme. Když pirohy vyplavou, necháme je ještě zhruba minut vařit. Poté je cedníkem vyndáme a necháme okapat. Poté vložíme do mísy a polijeme rozpuštěným sádlem.
  4. Podáváme se lžící kysané smetany.