Pirohy s hovězí náplní
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso vařené |
0.5 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
300 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Sádlo škvařené |
70 g |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vařené přední hovězí maso umeleme spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtky. Maso dáme na rozpálený tuk, osolíme, opepříme a na mírném plameni zahříváme, až se utvoří „haše“.
- Hladkou mouku prosejeme na vál a postupně přiléváme teplou vodu, až se utvoří měkké, pružné těsto. Z něj vyválíme placku a vykrajujeme kolečka.
- Do každého kolečka dáme masovou náplň. Kolečko přeložíme, okraje pevně stiskneme. Pirohy vhazujeme do vroucí vody a vaříme. Když pirohy vyplavou, necháme je ještě zhruba minut vařit. Poté je cedníkem vyndáme a necháme okapat. Poté vložíme do mísy a polijeme rozpuštěným sádlem.
- Podáváme se lžící kysané smetany.