Restované krůtí nudličky zapečené s lilkem
Ingredience
Rajčata |
6 ks |
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Lilek |
1 ks |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Cibulka lahůdková |
1 ks |
Krůtí prsa |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 27 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté lístky bazalky a petrželové natě pokrájíme nadrobno a odložíme je do misky. Lilek nakrájíme na plátky silné 1.5 až 2cm, osolíme je a necháme asi 10 minut "vypotit". Pak plátky lilku osušíme a posypeme je pepřem 4 barev i solí. Troubu si předehřejeme na 190°C. Malý pekáček vytřeme olejem na něj poklademe 1/2 koleček lilku. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a polovinu poklademe na plátky lilku.
- Omyté a osušené krůtí prso nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na kroužky. Rozpálíme olej, na něm krůtí nudličky zprudka orestujeme, ochutíme je solí, pepřem, přidáme k nim cibulku a krátce smažíme, než cibulka změkne. Pak maso s cibulkou rozložíme na rajčata, na maso poklademe 2/2 rajčat, na rajčata dáme 2/2 plátků lilku, vše ochutíme čerstvými bylinkami, pokapeme olejem a dáme do trouby zapéct. Maso se zeleninou pečeme 15-20 minut dozlatova. Dobrou chuť.