Restované krůtí nudličky zapečené s lilkem

Ingredience


Rajčata 6 ks
Bazalka 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Lilek 1 ks
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Sůl 0.25 kávová lžička
Cibulka lahůdková 1 ks
Krůtí prsa 100 g
Olej olivový extra panenský 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Olej olivový extra panenský 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté lístky bazalky a petrželové natě pokrájíme nadrobno a odložíme je do misky. Lilek nakrájíme na plátky silné 1.5 až 2cm, osolíme je a necháme asi 10 minut "vypotit". Pak plátky lilku osušíme a posypeme je pepřem 4 barev i solí. Troubu si předehřejeme na 190°C. Malý pekáček vytřeme olejem na něj poklademe 1/2 koleček lilku. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a polovinu poklademe na plátky lilku.
  2. Omyté a osušené krůtí prso nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na kroužky. Rozpálíme olej, na něm krůtí nudličky zprudka orestujeme, ochutíme je solí, pepřem, přidáme k nim cibulku a krátce smažíme, než cibulka změkne. Pak maso s cibulkou rozložíme na rajčata, na maso poklademe 2/2 rajčat, na rajčata dáme 2/2 plátků lilku, vše ochutíme čerstvými bylinkami, pokapeme olejem a dáme do trouby zapéct. Maso se zeleninou pečeme 15-20 minut dozlatova. Dobrou chuť.