Hovězí maso s omáčkou z loupaných rajčat
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí maso přední |
200 g |
Hřebíček |
4 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
5 ks |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
420 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Přední hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vodu s masem necháme jen probublávat. Přidáme k němu bobkový list, nové koření, celý pepř a celou očištěnou cibuli. Vaříme ho pomalu 1 hodinu.
- Mezitím očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a po hodině vaření zeleninu přidáme k masu, vývar dochutíme solí a vaříme další hodinu. Maso by mělo být měkké.
- Měkké maso vyjmeme, vývar scedíme do rendlíku. Do 500ml vývaru přimícháme konzervovaná loupaná rajčata, hřebíček a povaříme je při mírné teplotě asi 10 minut. Poté hřebíček vyjmeme, vzniklou rajčatovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme ji solí a cukrem. Vložíme do omáčky na plátky nakrájené maso a prohřejeme ho.
- Na talíře dáme plátky masa, přelijeme je rajčatovou omáčkou a servírujeme.