Kapr na pivě
Ingredience
Chléb konzumní |
0.5 krajíc |
Kapr obecný |
600 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapra očistíme a osušíme, osolíme, posypeme zázvorem a jemně poprášíme moukou. Opečeme dozlatova na rozpáleném tuku.
- Téměř upečeného kapra podlijeme pivem. Přidáme trochu nastrouhaného chleba, máslo a přilijeme trochu vody. Necháme kapra dodusit.
- Hotové porce klademe na nahřátý talíř a podlijeme šťávou.