Kapr na pivě

Ingredience


Chléb konzumní 0.5 krajíc
Kapr obecný 600 g
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Sádlo škvařené 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra očistíme a osušíme, osolíme, posypeme zázvorem a jemně poprášíme moukou. Opečeme dozlatova na rozpáleném tuku.
  2. Téměř upečeného kapra podlijeme pivem. Přidáme trochu nastrouhaného chleba, máslo a přilijeme trochu vody. Necháme kapra dodusit.
  3. Hotové porce klademe na nahřátý talíř a podlijeme šťávou.