Dušené telecí s paprikami

Ingredience


Sýr Eidam cihla 30% 4 polévková lžíce
Voda pitná 80 ml
Chilli papričky - vločky 2 špetka
Kmín drcený 3 špetka
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Sůl 3 špetka
Telecí kýta 200 g
Paprika oranžová 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Pepř bílý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Masitou oranžovou a zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců, pak papriky pokrájíme na proužky. Očištěné cibule (šalotky) rozpůlíme a pak nakrájíme na tenké proužky.
  2. Z telecí omyté a osušené kýty odřežeme 2 plátky, přibližně po 100g. Maso mírně naklepeme, ochutíme solí, chilli, kmínem a zprudka je na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova.
  3. Poté je vyjmeme z pánve, na omastek dáme cibuli s pokrájenými paprikami. Za stálého míchání zeleninu osmažíme téměř dozlatova. Ochutíme ji solí a bílým pepřem. K paprikám vrátíme maso, podlijeme je vodou a pod poklicí dusíme doměkka přibližně 20 minut.
  4. Telecí plátky poklademe na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, na sýr navrstvíme dušené papriky s cibulí, polijeme je výpekem a hned horké podáváme. Dobrou chuť.