Dušené telecí s paprikami
Ingredience
Sýr Eidam cihla 30% |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
80 ml |
Chilli papričky - vločky |
2 špetka |
Kmín drcený |
3 špetka |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
3 špetka |
Telecí kýta |
200 g |
Paprika oranžová |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř bílý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Masitou oranžovou a zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců, pak papriky pokrájíme na proužky. Očištěné cibule (šalotky) rozpůlíme a pak nakrájíme na tenké proužky.
- Z telecí omyté a osušené kýty odřežeme 2 plátky, přibližně po 100g. Maso mírně naklepeme, ochutíme solí, chilli, kmínem a zprudka je na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova.
- Poté je vyjmeme z pánve, na omastek dáme cibuli s pokrájenými paprikami. Za stálého míchání zeleninu osmažíme téměř dozlatova. Ochutíme ji solí a bílým pepřem. K paprikám vrátíme maso, podlijeme je vodou a pod poklicí dusíme doměkka přibližně 20 minut.
- Telecí plátky poklademe na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, na sýr navrstvíme dušené papriky s cibulí, polijeme je výpekem a hned horké podáváme. Dobrou chuť.