Restovaná vepřová panenka na paprikách
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka lahůdková |
1 ks |
Paprika oranžová |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pórek |
4 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 polévková lžíce |
Zelí čínské |
80 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Vepřová panenka |
165 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Nejdříve si připravíme očištěnou a omytou zeleninu: lahůdkovou cibulku a malý pórek pokrájíme na kroužky, papriky pokrájíme na proužky, malou chilli papričku na tenké nudličky, listy čínského (nebo pekingského) zelí nakrájíme na tenké proužky, stroužky česneku posekáme nadrobno.
- Omytou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme přes vlákno na tenké plátky (asi 7mm široké). Maso z každé strany posypeme pepřem.
- V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky panenky z každé strany do zlatova, restujeme je přibližně 1-2 minuty z každé strany. Poté je osolíme a vyjmeme z pánve a odložíme do misky. Ve zbylém omastku si orestuje cibulku s pórkem a česnekem téměř dozlatova, přidáme zbylou pokrájenou zeleninu, 2 lžíce oloupaných rajčat, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, na zeleninu poklademe plátky panenky a pod pokličkou vše dusíme 7-10 minut.
- Na talíře poklademe plátky masa, okolo ozdobně dáme podušenou zeleninu, maso polijeme zbylou šťávou a hned servírujeme.