Housky z jogurtu

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 42 g
Jogurt bílý 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 200 ml
Mouka chlebová 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Mouka žitná bílá 150 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouky prosejeme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme cukr, promícháme s několika lžícemi vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Poté přimícháme zbývající suroviny a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pod utěrkou ho necháme asi 60 minut kynout.
  2. Z vykynutého těsta tvoříme velké bochánky, klademe na pečicím papírem vyložený plech a housky necháme ještě asi 20 minut. Poté housky potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme dozlatova, asi 15 minut.