Tuňáková pizza s pórkem a rajčaty

Ingredience


Bazalka sušená 1 špetka
Droždí 3 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Olej olivový 5 g
Pórek 50 g
Rajčata 70 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 20 g
Tuňák ve vlastní šťávě 100 g
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z hladké mouky, droždí, lžičky oleje a 2 lžic vlažné vody vypracujeme těsto.
  2. Těsto rozválíme na plát, položíme do vhodné zapékací formy a potřeme zbylým olejem.
  3. Na těsto rozložíme omytá, na plátky nakrájená rajčata, pórek a kousky tuňáka ve vlastní šťávě. Osolíme, okořeníme bazalkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
  4. Pizzu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.