Tuňáková pizza s pórkem a rajčaty
Ingredience
Bazalka sušená |
1 špetka |
Droždí |
3 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Olej olivový |
5 g |
Pórek |
50 g |
Rajčata |
70 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
20 g |
Tuňák ve vlastní šťávě |
100 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Z hladké mouky, droždí, lžičky oleje a 2 lžic vlažné vody vypracujeme těsto.
- Těsto rozválíme na plát, položíme do vhodné zapékací formy a potřeme zbylým olejem.
- Na těsto rozložíme omytá, na plátky nakrájená rajčata, pórek a kousky tuňáka ve vlastní šťávě. Osolíme, okořeníme bazalkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Pizzu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.