Šarlotka s mandarinkami
Ingredience
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Marmeláda višňová |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Cukr moučkový |
120 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Mandarinky |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 ml |
Zakysaná smetana |
300 g |
Želatina bílá plátky |
6 plátek |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plech vyložíme pečicím papírem. Mandarinky oloupeme, rozdělíme na měsíčky a nakrájíme na kousky.
- Bílky ušleháme dotuha, přidáme postupně cukr. Do pěny zašleháme rozšlehané žloutky a nakonec mouku.
- Hmotu vlijeme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut.
- Na upečené těsto položíme vlhkou utěrku a srolujeme. Po vychladnutí rozrolujeme, pomažeme marmeládou. Znovu srolujeme a krájíme na plátky. Mísu vyložíme fólií a vyskládáme plátky rolády, část plátků odložíme.
- Připravíme si krém – šlehačky ušleháme s cukrem dotuha, přimícháme zakysanou smetanu a vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu. Na závěr vmícháme mandarinky
- Šlehačkový krém nalijeme na plátky rolády, odloženými plátky rolády překryjeme a v lednici necháme vychladit.