Šarlotka s mandarinkami

Ingredience


Cukr krupice 4 polévková lžíce
Marmeláda višňová 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 4 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Cukr moučkový 120 g
Cukr vanilka 1 ks
Mandarinky 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 400 ml
Zakysaná smetana 300 g
Želatina bílá plátky 6 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme pečicím papírem. Mandarinky oloupeme, rozdělíme na měsíčky a nakrájíme na kousky.
  2. Bílky ušleháme dotuha, přidáme postupně cukr. Do pěny zašleháme rozšlehané žloutky a nakonec mouku.
  3. Hmotu vlijeme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut.
  4. Na upečené těsto položíme vlhkou utěrku a srolujeme. Po vychladnutí rozrolujeme, pomažeme marmeládou. Znovu srolujeme a krájíme na plátky. Mísu vyložíme fólií a vyskládáme plátky rolády, část plátků odložíme.
  5. Připravíme si krém – šlehačky ušleháme s cukrem dotuha, přimícháme zakysanou smetanu a vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu. Na závěr vmícháme mandarinky
  6. Šlehačkový krém nalijeme na plátky rolády, odloženými plátky rolády překryjeme a v lednici necháme vychladit.